Wedstrijdzwemmers

De afdeling Wedstrijdzwemmen van ZBD werkt nauw samen met de zwemschool. Dit wil zeggen dat de nieuwe wedstrijdzwemmers in principe van de zwemschool doorgroeien, daar wordt gekeken naar  je vaardigheden, motovatie, inzet en aanwezigheden. Wanneer je graag wilt wedstrijdzwemmen, en als je de zwemslagen al aardig onder de knie hebt, kun je lid worden bij de afdeling Wedstrijdzwemmen van ZBD. Natuurlijk kun je eerst eens 1 keer eens mee zwemmen  met de wedstrijdzwemmen om te ervaren hoe zo een training aanvoelt. De wedstrijdploeg bestaat uit ongeveer 30 leden van 8 tot .... jaar.

Onze zwemtrainers van de afdeling Wedstrijdzwemmen hebben speciale aandacht voor je zwemtechniek zodat je steeds beter en sneller leert zwemmen. Uiteraard is er ook aandacht voor het voortdurend verbeteren van je conditie.

Het doel van wedstrijdzwemmen is het verbeteren van je persoonlijke prestaties, maar ook de prestaties van het gehele team zijn van belang. De wedstrijdzwemmers nemen als team deel aan verschillende competities in de regio.

Trainingstijden

Wedstrijdzwemmers zijn in 4 groepen onderverdeeld kunnen drie keer per week komen trainen: op maandag zwemt niveau 3 en 4 van 17.45 tot 19.00 uur, op dinsdag zwemt niveau 1 en 2 van 19.45 tot 21.00 uur, op woensdag zwemmen alle niveaus van 19.15 tot 21.00 uur. Op zaterdag zwemmen alle niveaus van 11.45 tot 13.30 uur. 

Activiteiten

De leden van de afdeling Wedstrijdzwemmen kunnen uiteraard ook deelnemen aan alle activiteiten die ZBD organiseert! We bedoelen dan de clubkampioenschappen, wedstrijden, enz. De data van deze actviteiten vind je bij de Kalender en op het Activiteitenrooster.
.

Benodigdheden

- Goed passende zwemkledij
- Blauwe ZBD Badmuts
- Gevulde drinkenbus
- Plank 
- Paddels (vanaf KWZ2)
- Sprintouw                                                             
- Pull buoy
- Zwembril
- Vinnen
- Kaartje besttijden
- Droogtrainingsblad

Beste leden

Ook voor ZBD is het intern reglement van Sportoase van toepassing. ZBD kan NIET aansprakelijk gesteld  worden voor materiële schade of voor diefstal. Laat dus geen waardevolle spullen onbeheerd achter, maar bewaar ze in een locker van Sportoase (mits betaling van 2€ die u achteraf terugkrijgt) of geef ze in bewaring bij een vertrouwenspersoon ! (zie http://www.sportoase.be/nl/elshout/se-zwembad-algemeen)

Latest News

02 December 2018
03 October 2018
28 August 2017
© 2016 Zwemvereniging Brasschaatse Dolfijnen. All Rights Reserved. Designed By PVD

Search